Alkavia ryhmiä aikuisille

Hyvinvoinnin vahvistaminen luontoavusteisesti

1. Valmennus hyvinvoinnin vahvistamiseen luontoavusteisesti

Pienryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat kehittää hyvinvointiaan luontoavusteisesti.

Valmennuksen aikana tutustutaan luonnon hyvinvointivaikutuksiin, lisätään itsetuntemusta ja löydetään uusi, energisempi arki.

Meille hyvinvointi merkitsee hemmottelua, rauhoittumista ja rentoutumista, mutta myös omaan aktiivisuuteen pohjautuvia kunto-, liikunta- ja terveyselementtejä.

Pienryhmä kokoontuu 3 krt, yhteensä 6 tuntia.

Pienryhmän työskentelytapa on vuorovaikutteinen ja käytännönläheinen. Saat paljon konkreettisia vinkkejä luonnon hyödyntämiseen hyvinvoinnin lähteenä.

Pienryhmä toteutetaan maalaismaisemassa osoitteessa Myllypellontie 29, 02510 Oitmäki (vain 30 min. Helsingin keskustasta Kirkkonummen suuntaan) tai n. 5 min. Kehä III :ta liittymästä Kauklahti/Siuntio Lapinkyläntietä.

Pienryhmän hinta on 90 euroa/osanottaja kolmelta kerralta (=6 tuntia, sis. alv. 24 %). Uusi ryhmä alkaa toukokuussa.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä. Listietoja saat puhelimitse 040 161 8895 tai jaana@iloelaa.fi.

Lämpimästi tervetuloa luontoavusteisen hyvinvoinnin maailmaan :)


Ilo Elää Hyvinvointipalvelut on Green Care ry:n jäsen.


2. Valmennus oman henkilökohtaisen hyvinvoinnin vahvistamiseen hevosavusteisesti

Monet tutkimukset osoittavat luonnolla olevan selkeästi rauhoittava vaikutus mm. stressiin. Sydämen syke, verenpaine ja stressihormonien taso sekä lihasjännitys laskevat jo muutaman luonnossa vietetyn minuutin jälkeen. Myönteinen mieliala vahvistuu ja negatiiviset tunteet vähenevät. Eläinavusteisessa toiminnassa aivojen keskittymiskyky paranee ja ihminen on läsnä kokonaisvaltaisemmin nykyhetkessä.

Pienryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat kokeilla hyvinvointinsa edistämistä luontolähtöisin menetelmin (Green Care -toiminta).

Green Care -toiminnassa hyvinvointivaikutukset syntyvät luonnon, toiminnallisuuden ja yhteisöllisyyden kautta. Pääpaino tapaamisissa on osanottajien itsetuntemuksen vahvistamisessa ja uusien voimavarojen löytämisessä sekä elämyksellisessä toiminnassa.

Osanottajat osallistuvat myös toimintaan hevosten kanssa tapaamiskerroilla. Osallistujilta ei edellytetä aikaisempaa hevoskokemusta, vaan tavoitteena on hevosten ja luonnon hyvinvointivaikutusten kokeminen.

Tapaamiskertoja on yhteensä neljä. Tapaamisten sisällöstä noin puolet on ohjatua toimintaa luontoympäristössä sisätiloissa ja osassa toiminnasta ovat hevoset mukana. Osanottajamaksu on 140 euroa neljältä kerralta (yhteensä 8 tuntia, 2 h /krt).

Uusi ryhmä alkaa huhtikuussa. Pienryhmän työskentelytapa on vuorovaikutteinen ja toiminnallinen.

Pienryhmä toteutetaan maalaismaisemassa Ilo Elää Hyvinvointitallilla osoitteessa Myllypellontie 29, 02510 Oitmäki (vain 30 min. Helsingin keskustasta Kirkkonummen suuntaan) tai n. 5 min. Kehä III :ta liittymästä Kauklahti/Siuntio Lapinkyläntietä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan :)

Ilmoittaudu tästä linkistä, lisätietoja saat puhelimitse 040 161 8895 tai sähköpostitse jaana@iloelaa.fivili_ja_jaana.png


Molempien pienryhmien vetäjänä toimii laaja-alaisen kokemuksen omaava ja innostava Jaana Laurinvaara (KM, PsK), joka toimii myös työnohjaajana ja työyhteisöjen kehittäjänä (SOSPED, STOry) sekä sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajana.