LYHYTTERAPIA

Ahdistaako?
Oletko masentunut?
Vaikeutta solmia ihmiskontakteja?
Työuupumusta?
Stressiä?
Unettomuutta?


Kognitiivisen lyhytterapian avulla voit oppia tunnistamaan sinulle haitallisia ajattelu- ja toimintatapoja, jotka aiheuttavat ja ylläpitävät elämääsi hankaloittavia oireita ja ongelmia, kuten ahdistusta, masennusta, yksinäisyyttä, erilaisia pelkotiloja ja syömishäiriöitä.

Kognitiivinen lyhytterapia on tutkitusti tehokasta. Lyhytterapian nimi tulee siitä, että se on pituudeltaan rajattu hoitosarja. Siinä käsitellään menneisyyttäsi vain siinä määrin kun on tarpeellista nykyisten oireidesi ymmärtämiseksi.

Pian voit nauttia sellaisesta elämästä, missä elämääsi hankaloittavat oireet on saatu kitkettyä pois. Mielessä pyörivät uhat tai asioiden vatvominen jäävät historiaan. Tulet tietoiseksi tunteistasi ja pystyt käsittelemään myös vaikeita tunteita ilman, että sinun tarvitsee painaa niitä voit tietoisuudestasi. Tietoisuudesta pois painetut tunteet varastoituvat kehoosi ja ilmoittavat itsestään erilaisina psyykkisinä ja kehollisina oireina.

Kognitiivinen lyhytterapia tarjoaa monipuolisia työkaluja psyykkiseen hyvinvointiin ja elämää hankaloittavien ongelmien käsittelyyn. Se on keskustelu- ja mielenterveysapua mieltäsi painavien ajatusten ja hankalien tunteiden käsittelyyn. Lääkärin lähetettä ei tarvita. Voit hakeutua lyhytterapiaan itse. Yleensä 5 - 20 käyntikertaa on riittävä määrä.

Kognitiivinen lyhytterapiakäynti maksaa asiakkaalle 77 eur (60 min). Tutustumiskäynti on puoleen hintaa 38,50 eur. Asiakastietoja ei kirjata Kantapalveluun. Kela ei tällä hetkellä korvaa lyhytterapian kustannuksia.

Haluaisitko keskustella lyhytterapian soveltuvuudesta sinulle vai kysyä siitä lisää? Varaa silloin ilmainen 20 min puhelinaika tai videopuheluaika sähköisestä kalenteristani Vello.fi/iloelaa/.

Voit varata sinulle sopivan käyntiajan Helsingin keskustan asiakastilaani (Lapinlahdenpolku 8, Venetsiatalo II krs) tai etävastaanottoajan myös suoraan sähköisestä kalenteristani Vello.fi/iloelaa/.

Voit myös soittaa tai lähettää tekstiviestin p. 040 161 8895 Jaana Laurinvaaralle.

Ihminen toimii kokonaisuutena. Tunteet vaikuttavat ajatuksiin ja kehon reaktioihin sekä tekoihin.

Lyhytterapia kestää yleensä 5 - 20 käyntikertaa eli 1 - 4 kk. Se on ajallisesti rajattu hoitosarja, mistä tämän terapiasuunnan nimi tulee. Lyhytterapia sisältää usein myös muutosta edistäviä harjoituksia ja itsehoidollisia tehtäviä.

Terapiaprosessin aikana työstetään ongelmastasi riippuen mm.
- tunnetaitoja
- empatia- ja kommunikaatiotaitoja
- tunteiden säätelyä
- tavoitteellisen toiminnan ohjausta
- kriisien ja konfliktien hallintaa
- myötätuntoa
- aikaisemassa elämässäsi muodostuneita sinulle haitallisia automatattisia toimintatapoja

Lyhytterapia on luottamuksellista ja yksilöllistä sekä juuri sinun tarpeisiisi suunnattua. Se voidaan toteuttaa etäyhteydellä (Zoom-yhteys, jolloin saat valmiin linkin sähköpostiisi. Sinun ei tarvitse asentaa mitään itse koneellesi). Voimme myös tavata asiakastilassani Ilo Elää Stressiklinikalla Helsingin Lapinlahdessa.

Kognitiivisen lyhytterapian hinta on 77 euroa / 60 min.

Varattavissa on päivä ja ilta-aikoja, myös etäyhteydellä.

Ota nyt ensimmäinen askel ja varaa tutustumisaika (38,50 eur/60 min) sähköisestä kalenteristani. Kuvittele, miltä tuntuisi päästä eroon sinua kiusaavista uhka-ajatuksista, vaikeista tunteista tai voimattomaksi tekevästä masennuksesta.

Lämpimästi tervetuloa!