KOGNITIIVINEN LYHYTTERAPIA

- noidankehästä onnistumiskierteeseen -

Ahdistaako?
Oletko masentunut?
Vaikeutta solmia ihmiskontakteja?
Työuupumusta?
Stressiä?
Unettomuutta?


Kognitiivinen lyhytterapia on tehokasta siksi, että sen avulla pystytään tunnistamaan haitalliset ajattelu- ja toimintatavat, jotka aiheuttavat ja ylläpitävät elämää hankaloittavia oireita ja ongelmia.

Kognitiivinen lyhytterapia tarjoaa työkaluja mielen hyvinvointiin ja elämää hankaloittavien ja rajaavien ongelmien käsittelyyn. Se on matalan kynnyksen keskustelu- ja mielenterveysapua mieltäsi painavien asioiden käsittelyyn. Et tarvitse lääkärin lähetettä vaan voit varata sinulle sopivan käyntiajan esim. silloin, kun tuntuu, että tarvitset ulkopuolista näkökulmaa tai seinät kaatuvan päälle.

Kognitiivinen lyhytterapia auttaa sinua tunnistamaan ja ymmärtämään sinua häiritseviä oireita ja ongelmia tuottavia haitallisia toimintatapoja. Terapian aikana käynnistyy terapeutin ohjaama läpityöskentely ajattelu- ja toimintatottumusten muuttamiseksi.

Ihminen toimii kokonaisuutena. Tunteet vaikuttavat ajatuksiin ja ajatukset tekoihin. Teot saavat aikaan kehollisia reaktioita ja nämä vaikuttavat tunteisiin. Tästä voi syntyä ihmiselle ikävä, haitallinen noidankehä, mistä voi olla vaikea päästä eroon ilman ulkopuolista apua.

Lyhytterapia kestää 5 - 20 käyntikertaa eli 1 - 5 kk. Se on ajallisesti rajattu hoitosarja, mistä tämän terapiasuunnan nimi tulee. Lyhytterapia sisältää usein myös muutosta edistäviä harjoituksia ja itsehoidollisia tehtäviä.

Terapiaprosessin aikana työstetään ongelmastasi riippuen mm.
- tunneälykkyyttä
- empatia- ja kommunikaatiotaitoja
- tunteiden säätelyä
- tavoitteellisen toiminnan ohjausta
- kriisien ja konfliktien hallintaa
- myötätuntoa
- aikaisemassa elämässäsi muodostuneita tunnelukkoja

Lyhytterapia on luottamuksellista ja yksilöllistä sekä juuri sinun tarpeisiisi suunnattua. Se voidaan toteuttaa etäyhteydellä (Zoom-videoyhteys, jolloin saat valmiin linkin sähköpostiisi. Sinun ei tarvitse asentaa mitään itse koneellesi). Voimme myös tavata vastaanotollani Ilo Elää Klinikalla Helsingin Lapinlahdessa.

Tapaamisiin voidaan sisällyttää myös mindfulnessiä (=hyväksyvä tietoinen läsnäolo), mikäli se edesauttaa tavoitteesi saavuttamista.

Varattavissa on päivä ja ilta-aikoja. Voit varata aikasi sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä klikkaamalla TÄSTÄ


Kognitiivisen lyhytterapian hinta on 69 euroa / 60 min. Ensimmäisellä tapaamisella arvioimme yhdessä tämän hoitomuodon soveltuvuutta sinun tilanteeseen. Ensimmäinen tapaaminen on veloitukseton tutustumiskerta.

Varaa aikasi oheisesta linkistä (sähköinen ajanvarausjärjestelmä) http://vello.fi/iloelaa/ tai soittamalla numeroon 040 161 8895


Tartu toimeen ja varaa aikasi heti!