Mindfulness - läsnäolon taito

Mindfulness on tietoista hyväksyvää läsnäoloa, mikä tarkoittaa oman kehon aistimista, tunteiden ja tuntemusten kuuntelemista ja kuulemista. Mitä enemmän elämme tässä hetkessä, tietoisina ja läsnäolevina, sitä paremmin voimme vaikuttaa itseemme ja tulevaan.

Jos vatvot ja murehdit menneitä,

tai maalailet synkkiä tulevaisuuden uhkakuvia,

tai jos haluat parantaa keskittymiskykyäsi ja epämukavuuden sietokykyäsi

ja haluat oppia elämään tässä hetkessä, niin lämpimästi tervetuloa Ilo Elää Mindfulnessryhmään, joita on luonto- ja hevosavusteisina.


Pienryhmät on suunnattu mindfulnessistä kiinnostuneille henkilöille, jotka haluavat tutustua ja ottaa käyttöön uusia mielen taidon keinoja.

Tietoisuustaitoharjoittelu kehittää
- Keskittymiskykyä ja tarkkaavaisuutta
- Paineensietokykyä
- Kivun ja epämukavuuden sietokykyä
- Mielialojen ja vireystilan säätelykykyä
- Impulssikontrollia

Pienryhmien aikana tutustutaan mindfulnessin periaatteisiin (keskittymiskyky, hyväksyvä tietoinen läsnäolo ja myötätunto) ja tehdään käytännön harjoituksia pääosin ulkona luontoympäristössä.

Tietoinen läsnäolo auttaa
- tunnistamaan, mitä nykyhetkessä tapahtuu
- löytämään kosketuksen itseen, toisiin ja ympäristöön
- elämään enemmän suoran kokemuksen kuin tulkintojen kautta
- kehittämään levollisuutta
- parantamaan immunologista puolustusjärjestelmää

Nämä pienryhmät sopivat jokaiselle mindfulnessistä kiinnostuneelle, joka haluaa tutustua mindfulnessiin turvallisessa ympäristössä. Voit tulla juuri sellaisena kuin olet.

Ilo Elää Mindfulnessryhmät toteutetaan joko LUONTO- tai HEVOSAVUSTEISENA.

LUONTOmindfulnessryhmät kokoontuvat Helsingissä Lapinlahden puisto- ja merenranta-alueella Venetsiarakennuksessa (2 krs), osoitteessa Lapinlahdenpolku 8. Osallistumismaksu aamupäivä- tai iltaryhmään on 149 eur sisältäen 4 tapaamista.

Pienryhmä A. Tapaamiset ovat neljänä perättäisenä torstai-iltana klo 18 - 19.30. Tapaamiskerrat ovat 5.8., 12.8., 19.8. ja 26.8.

Pienryhmä B: Tapaamiset ovat neljänä perättäisenä tiistai-aamupäivänä klo 10.30 - 12. Tapaamiskerrat ovat 1.6., 8.6., 15.6. ja 22.6.

HEVOSAVUSTEINEN pienryhmä tapaa Ilo Elää Hyvinvointitallilla osoitteessa Myllypellontie 29, 02510 Kirkkonummi (vain 30 min. esim. Helsingin keskustasta). Hevosavusteisessa ryhmässä ei tarvita aikaisempaa hevoskokemusta.

Hevosavusteisessa Mindfulnessryhmässä osa harjoituksista tehdään hevosten kanssa. Hevosten läsnäolo syventää ja tuo lisäarvoa stressinhallintaan.

Osallistumismaksu on 149 eur ja se sisältää yhteensä 4 puolentoista tunnin tapaamista lauantaisin klo 13.30 - 15. Tapaamiskerrat ovat 7.8., 14.8, 21.8., ja 28.8.

Ryhmien vetäjänä toimii KM, PsK Jaana Laurinvaara Ilo Elää Hyvinvointipalveluista. Tutustu Jaanan blogi- kirjoitukseen Mindfulnessistä TÄSTÄ.

ILMOITTAUDU nyt mukaan Mindfulnesspienryhmään TÄSTÄ tai soittamalla/tekstiviestillä 040 161 8895. Paikkoja on rajoitetusti.

Lisätietoja saat soittamalla 040 161 8895 tai sähköpostitse jaana@iloelaa.fi.

Lämpimästi tervetuloa hyvän mielen ryhmiin!

PS. Mikäli olet kiinnostunut mindfulnessistä (tietoisuustaitojen kehittämisestä) luonto- tai hevosavusteisesti yksityiskäynnin muodossa tai kaveri / työyhteisösi kanssa, ole yhteydessä Jaana Laurinvaaraan (jaana@iloelaa.fi tai 040 1618895), niin sovitaan sinulle/teille sopiva ajankohta.

LUONTOmindfulnessryhmät kokoontuvat Helsingin keskustassa Lapinlahden puisto- ja merenranta-alueella ja Venetsiarakennuksessa (kuvassa), osoitteessa Lapinlahdenpolku 8, Helsinki.

Hevosen läsnäolo tuo lisäarvoa ja syventää tietoisen läsnäolon (mindfulness) harjoittelua. Kuvaassa Ilo Elää Hyvinvointitallin connemara Milla.