Mindfulness, myös hevosavusteisena

Mindfulness on tietoista hyväksyvää läsnäoloa, mikä tarkoittaa oman kehon aistimista, tunteiden ja tuntemusten kuuntelemista ja kuulemista. Mitä enemmän elämme tässä hetkessä, tietoisina ja läsnäolevina, sitä paremmin voimme vaikuttaa itseemme ja tulevaan.

Ryhmä on suunnattu mindfulnessistä kiinnostuneille, jotka haluavat tutustua ja ottaa käyttöön uusia stressinhallintakeinoja.

Tietoisuustaitoharjoittelu kehittää
- Keskittymiskykyä ja tarkkaavaisuutta
- Paineidensietokykyä
- Kivun ja epämukavuuden sietokykyä
- Mielialojen ja vireystilan säätelykykyä
- Impulssikontrollia

Pienryhmän aikana tutustutaan mindfulnessin periaatteisiin (keskittymiskyky, hyväksyvä tietoinen läsnäolo ja myötätunto) ja tehdään käytännön harjoituksia. Osa harjoituksista voidaan tehdä hevosten kanssa. Hevosten läsnäolo syventää ja tuo lisäarvoa stressinhallintaan.

Tietoinen läsnäolo auttaa
- Tunnistamaan, mitä nykyhetkessä tapahtuu
- Löytämään kosketuksen itseen, toisiin ja ympäristöön
- Elämään enemmän suoran kokemuksen kuin tulkintojen kautta
- Kehittämään levollisuutta

Tämä pienryhmä sopii jokaiselle mindfulnessistä kiinnostuneelle, joka haluaa tutustua mindfulnessiin turvallisessa ympäristössä. Voit tulla juuri sellaisena kuin olet. Aikaisempaa hevoskokemusta ei tarvita.

Ryhmä tapaa Ilo Elää Hyvinvointitallilla osoitteessa Myllypellontie 29, 02510 Kirkkonummi. Osallistumismaksu on 149 eur ja se sisältää yhteensä 3 kahden tunnin tapaamista lauantaisin klo 13.30 - 15.30. Tapaamiskerrat ovat 24.4., 8.5., ja 15.5.2021.

Ryhmän vetäjänä toimii KM, PsK Jaana Laurinvaara Ilo Elää Hyvinvointipalveluista.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla jaana@iloelaa.fi tai soittamalla/tekstiviestillä 040 161 8895.

Lisätietoja saat soittamalla 040 161 8895 tai sähköpostitse jaana@iloelaa.fi.

Lämpimästi tervetuloa hyvän mielen ryhmään!

PS. Mikäli olet kiinnostunut mindfulnessistä (tietoisuustaitojen kehittämisestä) hevosavusteisesti (tai ilman hevosia) yksityiskäynnin muodossa, ole yhteydessä Jaana Laurinvaaraan, niin sovitaan sinulle sopiva aika.

Hevosen läsnäolo tuo lisäarvoa ja syventää tietoisen läsnäolon (mindfulness) harjoittelua. Kuvaassa Ilo Elää Hyvinvointitallin connemara Milla.