Mindfulness - läsnäolon taito luontoavusteisesti

Mindfulness on tietoista hyväksyvää läsnäoloa, mikä tarkoittaa oman kehon aistimista, tunteiden ja tuntemusten kuuntelemista ja kuulemista. Mitä enemmän elämme tässä hetkessä, tietoisina ja läsnäolevina, sitä paremmin voimme vaikuttaa itseemme ja tulevaan.

Hevoset ovat mitä parhaimpia läsnäolon opettajia. Niiden tapa elää on olla vain tässä hetkessä. Voimme oppia paljon hevosilta. Ne muistuttavat ihmiselle nopeasti, jos mielemme karkaa menneeseen tai tulevaan.

Jos vatvot ja murehdit menneitä,

tai maalailet synkkiä tulevaisuuden uhkakuvia,

tai jos haluat parantaa keskittymiskykyäsi ja epämukavuuden sietokykyäsi

ja haluat oppia elämään tässä hetkessä, niin lämpimästi tervetuloa luontoavusteiseen Mindfulnessryhmään.


Pienryhmä on suunnattu mindfulnessistä kiinnostuneille henkilöille, jotka haluavat tutustua ja ottaa käyttöön uusia mielen taitoja luontoympäristössä.

Tietoisuustaitoharjoittelu kehittää
- Keskittymiskykyä ja tarkkaavaisuutta
- Paineensietokykyä
- Kivun ja epämukavuuden sietokykyä
- Mielialojen ja vireystilan säätelykykyä
- Impulssikontrollia

Pienryhmän aikana tutustutaan mindfulnessin periaatteisiin (keskittymiskyky, hyväksyvä tietoinen läsnäolo ja myötätunto) ja tehdään käytännön harjoituksia pääosin ulkona talliympäristössä.

Tietoinen läsnäolo auttaa
- tunnistamaan, mitä nykyhetkessä tapahtuu
- löytämään kosketuksen itseen, toisiin ja ympäristöön
- elämään enemmän suoran kokemuksen kuin tulkintojen kautta
- kehittämään levollisuutta
- parantamaan immunologista puolustusjärjestelmää

Tämä pienryhmä sopii jokaiselle mindfulnessistä kiinnostuneelle, joka haluaa tutustua mindfulnessiin turvallisessa ympäristössä. Voit tulla juuri sellaisena kuin olet.

Pienryhmä tapaa Ilo Elää Hyvinvointitallilla osoitteessa Myllypellontie 29, 02510 Kirkkonummi (vain 30 min esim. Helsingin keskustasta ja 20 min Tapiolasta).

Ryhmä tapaa 15. - 16.6.2024 (la ja su) klo 13.30 - 16.00.

Tutkimusten mukaan luontoavusteisuus syventää ja tuo lisäarvoa stressinhallintaan. Stressihormonien taso laskee ja oksitosiinin (mielihyvähormonin) taso nousee.

Osallistumismaksu on 137 eur ja se sisältää yhteensä 5 tuntia yksilöllistä ohjausta (2,5 h/pvä) ja materiaalin. Hevosten taito olla läsnä tässä hetkessä antaa harjoittelulle ainutlaatuisen lisän.

Ryhmän vetäjänä toimii kognitiivinen lyhytterapeutti, KM, PsK Jaana Laurinvaara Ilo Elää Hyvinvointipalveluista. Tutustu Jaanan blogi- kirjoitukseen Mindfulnessistä TÄSTÄ.

ILMOITTAUDU nyt mukaan Mindfulnesspienryhmään TÄSTÄ tai soittamalla/tekstiviestillä 040 161 8895. Paikkoja on rajoitetusti.

Lisätietoja saat soittamalla 040 161 8895 tai sähköpostitse jaana@iloelaa.fi.

Lämpimästi tervetuloa hyvän mielen ryhmään!

PS. Mikäli olet kiinnostunut mindfulnessistä (tietoisuustaitojen kehittämisestä) luontoavusteisesti yksityiskäynnin muodossa tai kaveriporukassa / työyhteisösi kanssa, ole yhteydessä Jaanaan (jaana@iloelaa.fi tai 040 1618895), niin sovitaan sinulle/teille sopiva ajankohta.

Hevosen läsnäolo tuo lisäarvoa ja syventää tietoisen läsnäolon (mindfulness) harjoittelua. Kuvaassa Ilo Elää Hyvinvointitallin connemara Milla.