Esihenkilön / tiiminvetäjän tunnetaidot hevosavusteisesti

Jokainen meistä on tunteva ihminen, myös työpaikallaan. Ei tunteita voi sysätä syrjään työpäivän ajaksi, eikä vaikeita tunteita kannata karkoittaa mielestään.

Tietoisuudesta pois sysätyt tunteet palaavat esim. ahdistuksena ja masennuksena. Tunnistamattomat tunteet aiheuttavat myös erilaisia tuntemuksia/kiputiloja kehossa ja unettomuutta. Tunteita kannattaa kuunnella, sillä niillä on jokin viesti meille kerrottavana.

Työyhteisössä inhimillisyyden näyttäminen on esihenkilölle tärkeää. Tunneälykäs esihenkilö osaa tunnistaa toisten tunteita ja nähdä niiden taakse. Esim. jos alainen on jatkuvasti kiukkuinen, tunneälykäs esihenkilö voi tunnistaa kiukun takana ko. alaisen mahdollisen pettymyksen tai liian kiireisen työrytmin.

Tunneälykäs esihenkilö kysyy silloin alaiseltaan, onko hän esim. pettynyt johonkin vai liian stressaantunut? Tunteiden käsittely työyhteisössä herättää luottamusta ja saa aikaan psykologisesti turvallisen ilmapiiin. Käsittelemättömät tunteet sitovat paljon energiaa, mikä on pois muusta.

Mitä tunteet saavat aikaan? Tutkimuksissa on havaittu, että tunteiden tunnistaminen
- laajentaa ajattelukykyä
- parantaa sosiaalisia taitoja
- aikaansaa kykyä nähdä laajemmin
- aikaansaa paremmat fyysiset taidot

Hevosavusteisen esihenkilövalmennuksen tuloksena valmiutesi kohdata tunteita (sekä omia että toisten) lisääntyy ja ymmärryksesi haastavia vuorovaikutustilanteita kohtaan paranee.

Hevosavusteinen esihenkilövalmennus perustuu oivalluksiin ja kokemukselliseen oppimiseen. Se on luonteeltaan energisoivaa, koska valmennusympäristö poikkeaa tavanomaisesta.

Osanottajille tarjoutuu mahdollisuus paneutua tunneälyyn ja tunnejohtamiseen, joiden rooli tulevaisuuden työelämässä tulee korostumaan entisestään.

Valmennuksessa keskitytään tunteiden merkitykseen työyhteisölle ja siihen, miksi tunteita tulisi johtaa työyhteisössä ja miten niitä johdetaan?

Hevoset ovat tunnetaitojen mestareita ja taitavia oppaita ihmisen tunnetaitoihin. Aikaisempaa hevoskokemusta ei tarvita.

Valmennus toteutetaan pienryhmänä kahtena peräkkäisenä perjantaina 7.6. ja 14.6. klo 12.30 - 15.30. Sen kokonaishinta on 340 eur (+ alv. 24 %) sisältäen iltapäiväkahvin.

Tule mukaan! Ilmoittaudu TÄSTÄ

Valmennus voidaan toteuttaa myös yritys- ja tiimikohtaisena valmennuksena. Pyydä tarjous sähköpostitse jaana@iloelaa.fi tai soittamalla 040 1618895.

Valmennuksen vetäjänä toimii Jaana Laurinvaara, jolla on pitkä ja monipuolinen työkokemus esihenkilöiden ja työyhteisöjen valmentamisesta. Jaana on peruskoulutukseltaan KM ja psyk. kand sekä työnohjaaja SOSPED, STOry ja kognitiivinen lyhytterapeutti sekä Taitava tunnemieliohjaaja.

Jaana toimii sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajana ja käyttää hevosia työparina työnohjauksessa, coachingissa ja lyhytterapiassa.

Hyvinvointitalli Ilo Elää, missä valmennus toteutetaan, on hevosavusteisiin palveluihin erikoistunut hevostalli nopeiden liikenneyhteyksien päässä lähellä Espoon rajaa, vain 30 min. Helsingin keskustasta.

Valmennus toteutetaan Ilo Elää Hyvinvointitallilla Kirkkonummen Oitmäessä (lähellä Espoon rajaa) nopeiden kulkuyhteyksien päässä. Esim. Kehä III:lta on 5 min.matka autolla ja Helsingin keskustasta 30 min matka.

Valmennukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa hevoskokemusta. Valmennuksen aikana ei ole tarkoitus ratsastaa. Harjoitukset tehdään hevosen kanssa sen vierellä kulkien (ns. maasta käsin), jolloin sanaton vuorovaikutus ja kehon kieli ovat pääosassa. Hevonen toimii ihmiselle peilinä vuorovaikutustilenteissa.

Hevosavusteisen esihenkilövalmennuksen ohjaaja Jaana Laurinvaara ja Ilo Elää Hyvinvointitallin suomenhevonen VIli.


Lämpimästi tervetuloa mukaan kokemaan esihenkilö- ja tiimivalmennuksen uusi ulottuvuus!

Ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ.