Hevosavusteiset pienryhmät aikuisille

Kärsitkö stressistä?
Onko mielesi maassa?
Pyörivätkö työasiat jatkuvasti mielessä?

Monet tutkimukset osoittavat hevosilla olevan selkeästi rauhoittava vaikutus mm. stressiin ja ahdistukseen sekä masennuksen oireisiin.

Sydämen syke, verenpaine ja stressihormonien taso sekä lihasjännitys laskevat jo muutaman hevostallilla vietetyn minuutin jälkeen.

Myönteinen mieliala vahvistuu ja negatiiviset tunteet vähenevät ohjatussa hevosavusteisessa toiminnassa.

Hevosavusteisessa toiminnassa aivojen keskittymiskyky paranee ja ihminen on läsnä kokonaisvaltaisemmin nykyhetkessä.

Hevosavusteisessa toiminnassa hyvinvointivaikutukset syntyvät hevosen, toiminnallisuuden ja yhteisöllisyyden kautta.

Osallistujilta ei edellytetä aikaisempaa hevoskokemusta tai hyvää fyysistä kuntoa. Harjoitukset hevosten kanssa tehdään maasta käsin, mikä opettaa aitoa läsnäoloa ja vuorovaikutusta hevosten kanssa.

Tervetuloa tähän Hyvän Mielen pienryhmään! Mikä ihana mahdollisuus lisätä omaa hyvinvointia hevosavusteisessa toiminnassa!

Huhtikuussa alkavat pienryhmät (enintään 4 osallistujaa).

Lauantain ryhmä alkaa 15.4. klo 12 - 13.30. Tapaamiskerrat ovat 15.4., 22.4., 29.4. ja 6.5.

Maanantain ryhmä 17.4. klo 18 - 19.30. Tapaamiset ovat 17.4., 24.4., 8.5. ja 15.5., yht. 4 krt (Vappu maanatai jää välistä).

Osallistumismaksu ryhmään on (kokonaishinta) 168 eur sisältäen yksilöllisen ohjauksen, materiaalin, ratsastuskypärän lainan ja tapaturmavakuutuksen. Huhtikuussa alkaviin ryhmiin voi ilmoittautua TÄSTÄ.

Lämpimästi tervetuloa mukaan! Aikaisempaa hevoskokemusta ei tarvita. Siitä ei kuitenkaan ole haittaakaan :)

Pienryhmän vetäjänä toimii kasvatustieteiden maisteri ja psykologian kandidaatti Jaana Laurinvaara. Jaana on suorittanut sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajan täydennyskoulutuksen vuonna 2010 ja tehnyt hevosavusteista kuntoutusta jo yli 10 vuotta. Jaana on myös kognitiivinen lyhytterapeutti ja työnohjaaja SOSPED, STOry. Jaana tekee myös hevosavusteista terapiaa ja työnohjausta.

Ole yhteydessä, jos sinulla herää jotain kysyttävää jaana@iloelaa.fi tai puh./WhatsUp 040 161 8895.

Kuvassa Ilo Elää Hyvinvointitallin ihana connemara Milla. Lämpimästi tervetuloa hevosavusteiseen ryhmäämme, missä Milla on myös mukana :)