Hevosterapiaa kognitiivisen lyhytterapian työotteella

Ilo Elää Hyvinvointitallin lempeä suomenhevonen Vili ja kognitiivista lyhytterapiaa hevosten kanssa asiakastyössään käyttävä Jaana Laurinvaara (KM, PsK).

Onko sinulla joku elämää hankaloittava ongelma?

- ahdistusta?
- masennusta?
- paino-ongelmia?
- stressiä tai uupumista?
- paniikkia?

Hevosavusteinen työskentely kognitiivisen terapian menetelmin (lyhytterapia) soveltuu hyvin elämää hankaloittavien ongelmien käsittelyyn. Hevonen nopeuttaa elämää helpottavan prosessin etenemistä, motivoi ja tuo välitöntä mielihyvää jokaisen käyntikerran jälkeen. Aikaisempaa hevoskokemusta ei tarvita.

Ohjatun hevosavusteisen työskentelyn vaikutus on todennettu myös tieteellisissä tutkimuksissa, jolloin on voitu mitata oksitosiinin erityksen lisääntymistä (mielihyvähormoni) sekä stressihormonien ja verenpaineen tason laskeminen.

Tehtävät hevosten kanssa tehdään maasta käsin, joten hyvää fyysistä kuntoa ei tarvita. Voit tulla sellaisena kuin olet huolinesi ja murheinesi.

Hyväksyvän ja aktiivisen työskentelyotteen avulla opit hallitsemaan mm. ahdistusta ja pelkojasi, rentoutumaan sekä parannat tunne- ja vuorovaikutustaitojasi. Opit suhtautumaan uudella tavalla stressiin ja uupumukseen.

Yhden käyntikerran pituus on 80 min. (85 eur). Käyntiin sisältyy tavoitteen mukainen yksilöllinen työskentely, materiaali tukemaan tavoitteeseen pääsyä, ratsastuskypärän laina käynnin ajaksi sekä Suomen Ratsastajainliiton tapaturmavakuutuksen.

Varaa aikasi jo tänään linkistä https://vello.fi/iloelaa/ Edellä olevasta linkistä voit myös varata tutustumiskäynnin, jolloin kuulet lisää hevosavusteisesta terapiasta ja pääset kokeilemaan jo käytännössä. Tutustumiskäynnin hinta on 42,50 eur (60 min).

Voit myös oll yhteydessä sähköpostitse jaana@iloelaa.fi tai soittamalla 040 161 8895. Annan mielelläni lisätietoja.

Psyykkisen kunnon (mielen terveyden) huoltaminen on yhtä tärkeää kuin fyysisestä kunnosta huolehtiminen. Lämpimästi tervetuloa!

Jaana Laurinvaara on Taitava tunnemieli -ohjaaja, jolloin hevosterapiaan voidaan liittää Taitava tunnemieli työkirjan käyttö. Työkirja soveltuu käytettäväksi myös etätyöskentelyssä ilman hevosia.

Taitava tunnemieli -työkirja nyt myös Suomessa

Taitava tunnemieli -työkirja on pitkäaikaiseen kehittämis- ja tutkimustyöhön perustuva työkirja, jota saavat käyttää vain koulutetut Taitava tunnemieli -ohjaajat.

Se soveltuu erittäin hyvin tunne-elämän häiriöiden hoitoon kuten ahdistuneisuus ja mielialahäiriöt. Oireet saattavat ilmetä myös epämääräisenä huonona olona tai kehon vaivoina.

Työkirjan hoito-ohjelman läpikäyneet henkilöt ovat raportoineet yleisen toimintakykynsä parantuneen työssä, opiskelussa ja ihmissuhteissa. Tämä hoito-ohjelma tähtää pitkäkestoisiin ja pysyviin muutoksiin. Taitava tunnemieli -ohjelma kestää on 3 - 4 kk.

Taitava tunnemieli -työkirja voidaan liittää osaksi hevosterapiaa tai se on käytettävissä myös omana hoito-ohjelmanaan ilman hevosavusteista työskentelyä, jolloin tapaamiset voidaan toteuttaa myös etävastaanottona.

Kiinnostuitko? Varaa maksuton tutustumisaikasi etänä Taitava tunnemieli ohjelman aloittamiseksi hevosavusteisesti tai etävastaanoton välityksellä soittamalla/viestillä 040 161 8895. Lämpimästi tervetuloa kuulemaan lisää!